נעים להכיר – מעשנת פלט עץ
כיום יותר ויותר אנשים שומעים אודות מעשנת פלט עץ ועל כן נבקש לעצור ולבחון במה בדיוק מדובר, אך רגע לפני שנבחן את מהות החידוש נביט אחורה – נבחן מה קיים ומה בקיים הוביל לחפש אחר השינוי שמציעה מעשנת פלט.
מעשנת בשר על פחמים
מהיכן מתחילים? מהאופציה היותר שכיחה, מבחינת מעשנת בשר שעובדת על פחמים. מעשנת זו לכאורה עושה את העבודה, אך יש לקחת בחשבון שבין היתר היא מייצרת עשן סמיך שאינו בריא – עתיר בעטרן ופיח. לצד העובדה שעשן זה אינו בריא, גם ראוי לציין שהוא משתלט על טעם הבשר ומוסיף טעם לוואי חמצמץ חריף.
בנוסף, לצד הבעייתיות שקיימת עם העשן, החום שמופק באמצעות הפחמים מוביל לצריבה מהירה מדי ולאיבוד חשוב של נוזלים, עובדה שגורמת לבשר להתקשות מיד לאחר שהוא מתקרר במעט. כמו כן, אם רק נבדוק מעט יותר לעומק, נמצא ששומן שנשרף וחוזר חזרה לנתח עשוי להיות מסוכן בריאותית ומי שמבקש להכין בבת אחת כמות גדולה של בשר, יתקשה לשלוט על רמת העשייה.

תנור אפייה
לתנור האפייה יש כבוד רב ואף קיימים אנשים שפיתחו שיטות לבשל בו סטייקים נהדרים, אך איך שלא תהפכו את הסיטואציה, אין להתעלם מהעובדה שלתנור אפייה חסר הקסם הייחודי של ארומת העץ, ועל כן גם אם מתחכמים ומייצרים כלי עישון פנימי, הרי שמדובר בהתעסקות מיותרת, מסובכת ולא הכי בטיחותית.
אודות המערכת
לאחר שבחנו את החלופות, נעבור לבחון מדוע כיום רבים בוחרים במעשנת פלט, נעבור להבין כיצד בתכל'ס המערכת פועלת. שנתחיל?
ובכן מכונה זו מוזנת באופן אוטומטי משבבי עץ ובאמצעות כפתור היא מציתה אותם. מכאן שגם ברמת התפעול הכול הרבה יותר נוח, נשלט ונקי, וזאת כי יש ללחוץ על כפתור (עבור הצתה) ולאחר מכן לבחור את הטמפרטורה הרצויה – גם כן ע"י לחיצת כפתור. ברגע שאנו מחליטים לגבי הטמפרטורה, המערכת יודעת כיצד לשמור עליה קבועה – באמצעות משחק עם כמות ההזנה והחדרה של אוויר.
רק בריאות
לצד העובדה שהתפעול מאוד נוח, גם יש להוסיף למשוואה פרמטר נוסף ומהותי – התהליך נחשב בריא, וזאת כי המכונה שורפת באופן מקסימאלי את הגזים, כך שהעשן שנפלט מוגדר כ"עשן כחול", עשן שנקי מפיח ועטרן – עשן נקי, בריא ושאינו בעייתי, לא מבחינת נשימה ולא מבחינת איכות התוצאה.
לא עוד סירקולציה של עשן שרוף
ציינו שבמעשנת רגילה קיימת בעיה של עשן שרוף אשר נטמע מחדש בנתח הבשר, ועל כן במעשנת זו יושמו מסקנות: המערכת כוללת מדף נירוסטה שמצוי בתחתית רשת הצלייה. המדף מוטה באלכסון, באופן שמנקז לדלי חיצוני את השומנים.
שליטה מלאה על רמת העשייה
מעל קומת האש מונח מדף נירוסטה ובנוסף מצוי מכסה. שני אלו ביחד מסייעים למנוע חום ישיר על הנתחים, עובדה שבין היתר מסייעת לשלוט על רמת העשייה. כמו כן, מבחינת טמפרטורה נציין שהיא אחידה ואף הנתחים בעיקר מתחממים באמצעות העשן, כך שאפילו אין צורך להפוך צד, אלא אם כן משתוקקים לאותם סימני רשת.
מבקשים בונוס? שבבי העץ ניתנים לבחירה, כך שניתן לשלוט על טיב הארומה הייחודית ופשוט לגוון. עוד נציין שלרוב המעשנת מגיעה עם מד טמפרטורה, כזה שמאפשר נעיצה בנתח ובחינה מדויקת של רמת העשייה.
שנסכם?
ההתעסקות מינורית, השליטה מלאה, התוצאה מעוררת תגובות אוהדות, הבריאות נשמרת, ניתן להכין במכה אחת כמות גדולה מבלי להתפשר על איכות הביצוע, זוכים ליהנות מנתחים שאינם מאבדים מהעסיסיות שלהם ואף ניתן ליהנות ממעשנת פלט לא רק עבור הכנת בשרים, אלא גם עבור הכנת פיצות מגניבות, אנטיפסטי, דגים, פיצוחים ועוד.